Deerlijkse microbrouwerij
Deerlijkse microbrouwerij

Bieren

Sinds de start eind 2020 hebben we onder de noemer “boer Willem” 3 artisanaal gebrouwen biertjes uitgebracht. We namen een snelle start met ons fruitig boer Willem blond en gebruikten die ervaring om een tripel biertje te brouwen. De boer Willem tripel zag het levenslicht begin 2022 en in het najaar ontwikkelden we uiteindelijk een bruin bier.

Boer WILLEM blond is een pittig en fruitig biertje met een alcoholpercentage van 6,9%. Het is gebrouwen met gerst- en roggemout. De kleur komt in de buurt van 9EBC. De bitterhop werd specifiek geselecteerd om het kruidig karakter te bekomen, de aromahop zorgt dan weer voor een toets van citrus en tropisch fruit. De EBU waarde van 33 resulteert uiteindelijk in een heerlijk bitter en fris biertje.

Boer WILLEM tripel is een sterk donkerblond volmondig fris bier met een lekkere caramelzoete geur en smaak. De subtiele anijs en bananengeur geven je zin in meer. De kruidige nasmaak geeft je een lang genot in de keel en de neus. Onze tripel heeft een alcoholpercentage van 8,5%.

Boer WILLEM bruin is een bruinkleurig bier met aroma’s van gebrande mout en koffie. Smaakvol met een lichte bitterheid en anijs toets. Alcoholpercentage van dit bruin biertje bedraagt 7,5%.