Deerlijkse microbrouwerij
Deerlijkse microbrouwerij

Wie?

Wij zijn een Deerlijkse microbrouwerij van vrienden, gewoon voor de gezelligheid en omdat we graag eentje drinken. Na jaren brouwen en proeven hebben we een lekker receptje gevonden (nummer 31 van de ondertussen meer dan 40)… en sinds februari 2021 kan je het proeven!

Waarom die badkuip?
Welja, om tot bij een lekker bier te eindigen spraken we een aantal professionals in ’t vak… Ervaren brouwers met liefde voor het vak die ons op de juiste weg hebben gezet om recept 31 verder te verfijnen en op de markt te brengen. Van hen hebben we geleerd dat zij de term “badkuipbrouwers” wel al eens gebruiken om te verwijzen naar mensen zoals wij, de hobbybrouwers… Als eerbetoon aan hen die ons bij de opstart hebben geholpen, maar ook omdat we ’t gewoon een toffe naam vinden zijn wij dus: “badkuipbrouwers”!

En wat met de kinderboerderij?
De Deerlijkse kinderboerderij Bokkeslot is ons al lang erg genegen. Toen we 25 jaar geleden onder de noemer “Shakesbeer” fuiven organiseerden, ging een deel van de opbrengst naar “het Bokkeslot” en 10 jaar daarna vulden we de boerderijtent met rockband Def Value op ons afscheidsconcert. Ook nu combineren we onze hobby met het goeie doel, ons eerste bier staat in teken van de boerderij en haar opperhoofd “boer WILLEM”.

De kinderboerderij bestaat in 2021 exact 30 jaar. Dit maakt het verhaal nog mooier. Het is ook al 30 jaar dat boer Willem de organisatie op zich neemt. Uiteraard wordt hij bijgestaan door veel vrijwilligers die alles in goede banen leiden.